باربیکیو و معرفی انواع آن
آشپزی هنری است که سالهاست افراد زیادی به آن علاقه دارند و طرفدار آن هستند. افراد در این هنر همواره به دنبال کشف راههای جدید برای پخت غذاهای لذیذ هستند تا خود، خانواده و میهمانانشان از آن لذت ببرند. غذاهای کباب یا گریل شده از جمله غذاهای پرطرفدار و لذیذ است که طعم و عطر جذابشان باعث شده جزو یکی از گزینههای غذایی مناسب برای دورهمیها و میهمانیها محسوب شود. واژه باربیکیو نوعی روش پخت در فضای آزاد است. در بین هنرها و روشهای مختلف آشپزی، این روش سالهاست که بین مردم رایج است.
قطعا شما هم از علاقمندان غذاهای لذیذ و خوشمزه هستید. همچنین برای کسانی که علاقه زیادی به هنر آشپزی دارند آشنایی با باربیکیو و انواع آن مهم است. در این مطلب از سایت گلدن 8 با ما همراه باشید تا شما را با باربیکیو و انواع آن بیشتر آشنا کنیم.
باربیکیو گازی
پرکاربردترین نوع باربیکیو در جهان، مدل گازی میباشد و عمده ترین سوختی که در طراحی و ساخت این نوع باربیکیو استفاده میشود، گاز مایع یا گاز شهری است و میتوان گفت که برای خانههای امروزی استفاده از باربیکیو گازی مناسبتر است.

زیرا از این مدل باربیکیوها میتوان در محیطهایی مانند حیاط، تراس و پشت بام با اطمینان خاطر استفاده نمود و چون نسبت به سایر باربیکیوها راحتتر تمیز میشود، طرفدار بیشتری خواهند داشت. البته باید بگوییم که باربیکیو گازی میتواند ساختارهای مختلفی مانند آجری، سنگی، چدنی و استیل داشته باشد.
باربیکیو آجری
یکی از بزرگترین محاسن کبابپزهای آجری وجود محفظه ای در کباب پز است که باعث میشود گرد و غباری که از سوختن چوب یا ذغال ایجاد میشود در محیط پخش نگردد.

از این رو از این باربیکیوها میتوانید در بالکن و حیاط خلوت و تراس و … استفاده نمایید.
باربیکیو ذغالی
اگر شما دوست داشته باشید که مثل تبلیغات تلویزیونی روی استیک و گوشتهایی که کباب میکنید یک لایه تیره ایجاد شود، استفاده از ذغال و باربیکیو ذغالی برای کباب کردن ایده آلترین گزینه است. اما در نظر داشته باشید که اینگونه کباب پزها زمان بیشتری برای تمیز کردن و گرم شدن دارند، این سبک از منقل معمولا مورذ توجه افرادی قرار میگیرند که تمایل به روش سنتی در کباب کردن دارند و دوست دارند بیشتر کارها را به صورتی دستی انجام دهند.

این نوع از باربیکیوها معمولا ارزانتر هستند و خرید آنها راحتتر است، همچنین غذاهایی که با این کباب پزها کباب میشوند عطر و طعمی طبیعی نیز به خود میگیرند که خود عامل محبوبیت این نوع از باربیکیوها است. در نظر داشته باشید که مدتی زمان نیاز است تا ذغال به دمای مطلوب برای کباب کردن برسد.
باربیکیو سنگی
باربیکیو سنگی نوع متفاوتی از کباب پز میباشد که میتوانید متناسب با نوع محوطه یا فضای بازی که در اختیار دارید، نمونهای خاصی را انتخاب کنید.

میتوانید از باربیکیو سنگی با جنس گابیون استفاده کنید، دلیل آن هم این است که چهره خاص و منحصر به فردی را به فضای آلاچیق شما میبخشد.
نکات بهداشتی
دستگاه کباب پز خود را قبل و بعد از استفاده تمیز و ضدعفونی نمایید. این امر نه تنها سلامت شما را تأمین میکند، بلکه در طول عمر بیشتر باربیکیو نیز مؤثر است. برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی، قبل از طبخ و پس از طبخ و خنک شدن، آنها را در یخچال یا کلمن یخ نگهداری کنید.

برای جلوگیری از انتقال میکروبها، مواد غذایی خام و پخته را در یک ظرف نگهداری نکنید. همچنین پس از تماس با مواد خام به ویژه انواع گوشت و مرغ، دستهای خود را بشویید.
سخن پایانی
کبابپزهایی که از برندهای معتبر هستند با استفاده از متریالهایی نظیر آلومینیوم یا استیل ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند ولی با گذشت زمان کیفیت و زیبایی خود را حفظ کرده و ارزش قیمت بالاتر خود را نمایان میسازند و از هزینههای چندباره برای تهیه دستگاه جدید جلوگیری میکنند.

همچنین استفاده از مواد مرغوبتر نظیر استیل برس خورده در بدنه باربیکیو علاوه بر ضدزنگ بودن با درخشندگی فوق العاده خود باعث زیبایی بیشتر و ظاهر لوکس محصول نیز میگردد و زیبایی دکوراسیون منزل یا ویلای شما را نیز دوچندان میکند.