گوشی Nord گوشی میان رده بعدی وان پلاس
وان پلاس Nord جدیدترین اسمارت فون شرکت OnePlus و اولین گوشی رده میانی این شرکت بعد از OnePlus X نه چندان مشهور و پر مخاطب، قرار است با قیمتی کمتر از 500 دلار معرفی شود و در ابتدا در هند و اروپا در دسترس قرار گیرد. عرضه اولیه وان پلاس Nord برای کمپین تبلیغاتی و ارائه تخفیف روی این گوشی محدود شده است. اما این روند موقتی بوده و این گوشی به زودی در چندین کشور در دسترس قرار میگیرد.

مشخصات اصلی این گوشی تا به امروز از سوی خود شرکت ارائه یا تأیید شده که میتوان از روی آن ها سیمای این گوشی جذاب را به طور کامل ترسیم کرد. در ادامه مطلب از گلدن 8 همه این موارد را یک جا کنار هم گرد آوردهایم. برای دیدن سایر مطالب گلدن 8 کلیک کنید.
از لحاظ طراحی ظاهری
Nord در طراحی بدنه با وجود حفظ نکات کلیدی گوشی های وان پلاس مثل اسلایدر جانبی قطع صدا، با تغییرات مهمی روبرو شده که برخی از آن ها برای اولین بار در یک گوشی ساخته شده در این برند رخ میدهد. از جمله المان های برجسته طراحی در این گوشی باید به صفحه نمایش بزرگ با حاشیه های اندک، کاهش خمیدگی لبه های به ظاهر شیشهای بخش پشتی، دوربین های دوگانه درون صفحه نمایش و انتقال لنزهای چهارگانه دوربین به کناره سمت چپ بخش پشتی اشاره کرد.

از این میان نه تنها دوربین های دوگانه سلفی و جایگاه آن ها پدیدهای جدید در یک گوشی وان پلاس به حساب میآید. بلکه ستون دوربین های اصلی در بخش پشتی نیز برای اولین بار به کناره سمت چپ منتقل شده است. این گوشی در دو رنگ آبی روشن (Blue Marble) و خاکستری (Gray Onyx) ارائه شده و با ابعاد 8.2×73.3×158.3 میلیمتری، 184 گرم وزن دارد.
طراحی صفحه نمایش گوشی Nord
طبق اطلاعات OnePlus Nord به یک صفحه نمایش OLED با عنوان Fluid AMOLED مجهز شده است که نرخ به روزرسانی 90 هرتزی داشته و سنسور اثر انگشت را نیز در خود جای میدهد.

این صفحه نمایش همچنین در بردارنده اولین دوربین سلفی دوگانه شرکت وان پلاس و اولین پانچی دوگانه این برند است که یک دوربین اصلی و یک دوربین التراواید را در خود جای میدهد. صفحه نمایش گوشی 6.44 اینچی است و نرخ نمونه برداری تاچ در آن نیز 180 هرتز خواهد بود.
نحوه پردازشگر وان پلاس Nord 5G
پردازش در این گوشی با توجه به 5G بودن دستگاه و میان رده بودن آن با پروسسور Snapdragon 765G انجام شده و بدینترتیب این نخستین بار است که یک گوشی وان پلاس با یک پروسسور غیر پرچمدار به بازار عرضه میشود. برای نمونه کافی است به خاطر آورد که حتی OnePlus X سال های گذشته نیز دارای پروسسور پرچمدار زمان خود یعنی Snapdragon 801 بود.

در این میان بنچ مارک پردازشی Geekbench به یک مدل احتمالی lite برای این گوشی نیز اشاره کرده که پروسسور آن Snapdragon 690 خواهد بود و حداکثر اندازه رم در آن نیز 6 گیگابایت است (در مقابل 12 گیگابایت نسخه اصلی). البته هر دو چیپ به مودم 5G مجهز هستند. حافظه داخلی نیز ظاهرا در دو نسخه 128 و 256 گیگابایتی ارائه میشود.
وانپلاس Nord 5G مجهز به نمایشگر AMOLED با حاشیههای کم است
حدس زده میشود که این گوشی یک نمایشگر ۶.۴ اینچی داشته باشد. مدتی پیش این خبر به صورت شایعه وجود داشت، اما حالا وان پلاس تأیید کرده است که این گوشی یک صفحه نمایش از جنس AMOLED خواهد داشت که کاملا مسطح است و شباهتی به گوشی های جدید ندارد. این نمایشگر نرخ فریم ۹۰ هرتزی دارد که باعث میشود قیمت احتمالی این گوشی به ۵۰۰ یورو برسد.

متأسفانه، وان پلاس برنامه ندارد تا این گوشی را در تمام نقاط جهان عرضه کند و تمرکز خود را روی بازارهای اروپا و هند گذاشته است. Nord 5G در حال حاضر به صورت محدود پیش فروش میشود و قرار است در تاریخ ۲۱ جولای به صورت رسمی رونمایی و عرضه شود. دیگر شایعات از این گوشی حاکی از آن است که حافظه رم آن ۱۲ گیگابایت و حافظه داخلی آن هم ۱۲۸ گیگابایت است. باتری این دستگاه ۴۳۰۰ میلیآمپر ساعت است که از فناوری شارژ سریع پشتیبانی میکند. علاوه بر این، حسگر اثر انگشت آن هم داخل صفحه نمایش قرار گرفته است.
ارتباطات گوشی Nord به چه صورت است
در صدر گزینه های ارتباطی این گوشی باید به اتصال 5G آن اشاره کرد که به لطف مودم داخلی Snapdragon X52 آن صورت میپذیرد. جدا از 5G طبیعتا امکان استفاده از این گوشی در نسل های پیشین شبکه های مخابراتی نیز وجود داشته که در این میان بالاترین سرعت اتصال به 4G با دانلود تحت LTE Cat.18 و سرعت 1.2 گیگابیت بر ثانیه تعلق دارد. وای فای دو باند ac، بلوتوث 5.1 و اتصال NFC سایر راه های ارتباطی این مدل به حساب میآیند و از جمله گزینه های مسیریابی ماهوارهای GPS/GLONASS/Galileo/BeiDoo/NavIC آن نیز GPS و Galileo امکان مسیریابی دقیق تر Dual Band را فراهم میآورند. از جک هدست در این مدل خبری نیست و پورت USB-C آن نیز از استاندارد سرعت USB 2.0 بهره میبرد.
از لحاظ پردازنده و حافظه
در OnePlus Nord مثل بسیاری دیگری از 5Gهای میان رده از چیپست 7 نانومتری Snapdragon 765G شرکت کوالکام استفاده شده است که به 1 هسته 2.4 گیگاهرتزی Cortex-A76، 1 هسته 2.2 گیگاهرتزی A76 دیگر (با کش کمتر) و 6 هسته 1.8 گیگاهرتزی A55 مجهز شده است.

پردازش گرافیک در آن نیز با Adreno 620 تأمین میشود. حافظه رم LPDDR4X دستگاه 8 یا 12 گیگابایت است و حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایتی UFS 2.1 آن نیز طبق معمول قابلیت ارتقاء ندارد.
از نظر سیستم عامل
وان پلاس Nord با سیستم عامل اندروید 10 و نسخه 10.5 از رابط کاربری توسعه یافته اختصاصی این شرکت با نام OxygenOS ارائه میشود که به گفته شرکت سازنده 280 بهینه سازی مختلف را نسبت به ورژن پیشین تجربه کرده است.
وان پلاس Nord 5G، یک گوشی با شش دوربین است
اگرچه یک گوشی میان رده با پشتیبانی از فناوری ارتباطی 5G عملکرد خوبی را از خود نشان داده است، اما جالب تر از همه این است که این گوشی میان رده چقدر توانایی به صورت کلی دارد. گفته میشود وان پلاس Nord 5G دارای دو دوربین سلفی است که در پانچ دوگانه نمایشگر قرار گرفتهاند.

علاوه بر این دوربین پنل پشتی این گوشی هم چهارگانه است که نشان میدهد این گوشی نهایت تلاش خود را دارد تا یک گوشی باکیفیت باشد. درست است، تعداد دوربین های Nord 5G از بهترین گوشی های وان پلاس یعنی OnePlus 8 Pro و One Plus 8 بیشتر است، اما این بدان معنا نیست که قادر است تصاویر بهتری ثبت کند.
دوربین های سلفی گوشی Nord در کجا قرار دارد
بالای صفحه نمایش دستگاه در کناره سمت چپ از دو دوربین سلفی در کنار هم استفاده شده که شامل یک دوربین اصلی 32 مگاپیکسلی اصلی و یک نمونه 8 مگاپیکسلی التراواید میشوند. دوربین 32 مگاپیکسلی اصلی این قسمت از سنسور IMX616 شرکت سونی بهره میبرد که از پیکسلهایی با ابعاد 0.8 میکرون برخوردار بوده و با ترکیب پیکسلهای مجاور هم امکان برداشت عکس در وضوح 8 مگاپیکسلی با پیکسلهای بزرگ 1.6 میکرونی را داراست.

از دیگر جزییات قابل اشاره در مورد این دوربین باید از گشودگی دیافراگم f/2.45 و نبود فاقد فوکوس خودکار یاد کرد و پشتیبانی از برداشت ویدئوی 4K با 60 فریم در ثانیه و تجهیز به لرزهگیر دیجیتال یا EIS نیز دیگر گزینههای مثبت آن به حساب میآیند. دوربین دوم این مجموعه که به نمونه التراواید بخش پشتی نیز تا حدودی شباهت دارد یک دوربین 8 مگاپیکسلی التراواید با سنسور 1/4 اینچی، میدان دید 105 درجهای و دیافراگم f/2.45 است و در این مورد نیز از فوکوس خودکار خبری نیست.
دوربین های بخش پشتی گوشی Nord
تصمیم وان پلاس برای دوربین اصلی این مجموعه، سنسور 48 مگاپیکسلی IMX586 شرکت سونیست که با وجود آنکه همان دوربین حاضر در OnePlus 8 به حساب میآید. اما حالا از زمان معرفی آن در جولای 2018 دقیقا 2 سال میگذرد و شاید یکی از دلائل کاهش قیمت دستگاه را نیز بتوان به آن نسبت داد.

این دوربین در مقابل خود لنزی شش مرحلهای با گشودگی دیافراگم f/1.75 را میبیند که با وجود آنکه لنز چندان مدرن و پر سرعتی به حساب نمیآید اما حداقل به لرزهگیرهای اپتیکال (OIS) و دیجیتال (EIS) مجهز شده و میتوان انتظار عملکرد مناسبی از آن در وضوح پیش فرض 12 مگاپیکسلی (با ترکیب چهار پیکسل مجاور هم روی سنسور) داشت.
فیلمبرداری گوشی Nord به چه صورت است
فیلمبرداری با نرخ ۳۰ فریم در رزولوشن ۴K دیگر تفاوت با OnePlus ۸ است. در آن میتوانست به نرخ ۶۰ فریم برسد ولی در کنار قابلیت پایه فیلمبرداری در این نرخ، وان پلاس قابلیت فیلمبرداری با نسبت تصویر ۲۱:۹ در رزولوشن ۴K را نیز فراهم کرده که کمتر دستگاهی در بازار قادر به آن میباشد. همچنین اگر بخواهید میتوانید در رزولوشن ۱۰۸۰p این گوشی نرخ فیلمبرداری ۲۴۰ فریم بر ثانیه را نیز انتخاب کنید که مؤید حالت صحنه آهسته است.

سنسور دوم ماژول دوربین پشت این گوشی نیز از نوع اولتراواید با لنزی به گشودگی ۱۱۹ درجه و با رزولوشن ۸ مگاپیکسل است و پس از آن سنسور ماکرو ۲ مگاپیکسلی و سنسور عمق میدان ۵ مگاپیکسلی را در مجموعه ماژول دوربین پشت دستگاه مشاهده میکنیم.
تأمین انرژی گوشی از یک باتری 4115 میلیآمپر ساعتی است
برای تأمین انرژی دستگاه از یک باتری 4115 میلیآمپر ساعتی استفاده میشود که قابلیت شارژ سریع 30 واتی آن اجازه میدهد تنها در نیم ساعت بتوان تا 70 درصد باتری را شارژ کرد. دقت داشته باشید که درگاه شارژ دستگاه از نوع USB-C بوده ولی پروتکل ارتباطی آن USB 2.0 میباشد. این گوشی فاقد درگاه هدفون 3.5 میلیمتری است.

اگرچه این گوشی به صورت رسمی گواهینامههای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار را دریافت نکرده است ولی وان پلاس در مراسم خود اعلام نموده که تیمی متشکل از 300 مهندس آن را در معرض آزمایشات بسیار سختی قرار دادهاند که برخی از این آزمایشات نیز مقاومت در برابر رطوبت دستگاه و تعرق مصنوعی دست کاربر بوده است.
از لحاظ قیمت
اما از همه موارد فوق که بگذریم باید در مورد قیمت این گوشی صحبت کنیم که در سه منطقه مختلف دنیا با سه قیمت متفاوت عرضه میشود. گرانترین قیمت برای اروپا و بریتانیا، به ترتیب 400 یورو و 380 پوند است و در حرکتی جالب، وان پلاس قیمت این گوشی برای هندوستان را 28000 روپیه معادل 330 یورو در نظر گرفته است و کاربران از 15 روز دیگر میتوانند این گوشی را به صورت قراردادی و یا مستقل از فروشگاههای آنلاین یا خود وان پلاس خریداری کنند.
توجه داشته باشید قیمت های عنوان شده در بالا برای نسخه با حافظه رم 8 و حافظه داخلی 128 گیگابایتی دستگاه است و در عین حال نسخه با 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایتی وان پلاس نورد نیز در نظر ساخته شده و با قیمت 500 یورو/470 پوند یا 30 هزار روپیه (350 یورو) به فروش میرسد.
البته در حرکتی هوشمندانه و برای یک بازار خاص، وان پلاس نسخه 6/64 گیگابایتی این گوشی را نیز طراحی کرده است و در هندوستان با قیمت 25 هزار روپیه (290 یورو) عرضه خواهد کرد که این نسخه از شهریور ماه برای خرید ارائه خواهد شد.