ماشین لباسشویی و تاریخچه اختراع آن
نخستین نوع ماشین لباسشویی در سال ۱۷۹۷ اختراع شده است و آن تخته شستشو بود، اما در سال ۱۸۷۴ ویلیام بلک استون، بازرگان و تولیدکننده ذرت اهل ایندیانا، برای هدیه تولد به همسرش یک ماشینی ساخت که که کثیفی ها را از روی لباس ها میشست و پاک میکرد. این دستگاه از یک تغار چوبی تشکیل شده بود که در آن یک تکه چوب تخت با شش میخ چوبی کوچک بود و یک دسته داشت که آن ها را جلو و عقب میبرد.
در سال ۱۹۰۰ میخهای فلزی جایگزین میخهای چوبی شدند. در ۱۹۰۶ موتور الکتریکی برای نخستین بار در این وسیله به کار گرفته شد. در ۱۹۰۷ اولین دستگاه میتگ ساخته شد که دسته چرخنده و زیر آن چرخ لنگر داشت. در ۱۹۲۲ شرکت میتگ سیستمی عرضه کرد که، به جای کشیدن لباس ها در آب، آن ها را با فشار آب و هم زدن تمیز مینمود.

در اواسط سال 1800 میلادی با رونق صنعت و تولید در قاره آمریکا، جمعیت در آن سرزمین رو به افزایش رفت و همان زمان بود که دیگهای چوبی با چرخاننده های فلزی داخل آن بوجود آمد. در سال 1851 دو آمریکایی به نام هایJames Kin وHamilton smith لباسشوییهای چوبی فلزی را ثبت اختراع کردند.
اولین ماشین لباسشویی که با نیروی برق کار میکرد
اولین ماشین لباسشویی به طور کامل الکتریکی The Thor نامگذاری شد، توسط آلوا جی فیشر اختراع شده و توسط شرکت هرلی ماشین شیکاگو، ایلینوی در سال 1908 معرفی شد. این اختراع در اوت 9 سال 1910 ثبت و منتشر شد.
ماشین لباسشویی با ظرف استوانه ای با وان گالوانیزه و یک موتور الکتریکی بود. برق دست کم تا سال 1930 در دسترس نبود و برخی از ماشینهای لباسشویی توسط یک سرعت بسیار کم، تک سیلندر کار میکردند که سوخت آنها بنزین یا گازوییل بود. یکی از بزرگترین مشکلات ماشین لباسشویی برقی این بود که اغلب آب به قطعات الکتریکی نفوذ میکرد و باعث اتصال کوتاه و ایجاد گرمای شدید و جرقه در مدار میشد.
ماشین لباسشوییهای اتوماتیک
Bendix برند تولید کننده لوازم خانگی و زیرمجموعه شرکت Avco در سال 1937 هجری قمری اولین ماشین لباسشویی اتومات را تولید و به ثبت رساند. ظاهر لباسشویی خیلی شباهت به لباسشویی امروزی نداشت و بخاطر تکانهای موتور آن، برای نصب، آن را به زمین پیچ میکردند که حرکت نکند. از طرفی قیمت آن نسبت به زمان و دوره خودش بسیار گران تمام میشد.
بعدها ورودی خروجی آب سرد و گرم نیز بر روی ماشین لباسشویی اضافه شد و امروزه در اروپا ورودی آب سرد استفاده میشود که توسط گرم کننده الکتریکی داخل آن گرم و استفاده میشود. بعد از آغاز جنگ جهانی دوم، توقف تولید صورت گرفت. اما خیلی از تولید کنندهها نظیر شرکت جنرال الکتریک به تحقیق و توسعه در زمینه تولید لباسشویی های تمام اتومات درب از بالا پرداختند. اولین لباسشویی جنرال الکتریک برای مثال در سال 1947 معرفی شد. برند Hoover نیز لباسشویی با برنامه شستشوی متفاوت تولید کرد.

خرید لباسشوییهای اتوماتیک به دلیل جنگ جهانی و مشکلات اقتصادی در اروپا رایج نبود. برای مثال لباسشوییهای اتوماتیک شامل مخزنی بودند که آب گرم داخل ماشین لباسشویی همراه کف و صابون به داخل مخزن رفته و دوباره در چرخه دوم شستشو استفاده میشدند، دلیل آن نبود آب گرم و هزینه بر بودن تهیه آب گرم بوده است.
در سالهای بعد و بخصوص از سال 1990 به بعد شرکتهای تولیدکننده بیشتر تلاش خود را در ساخت ماشین لباسشویی های کم هزینه و کم مصرف بنا نهادند تا بازار هدف گسترده تری را به وجود آورند.
لباسشوییهای امروزه دارای چه خصوصیاتی میباشند
1- انواع مدل ماشین لباسشویی شستشو برای لباسهای مختلف را دارند.
2- ماشین لباسشویی ها سرعتهای مختلف شستشو را دارند.
3- دماهای مختلف شستشو، حتی با آب سرد
4- شستشو با بخار را دارند.
5- شستشوی هوشمند و از راه دور را دارند.