تفاوت مایکروویو و فربرقی چیست؟
مایکرویو یکی از وسایل پخت و پز است که روزگاری طرفداران بسیاری داشت. این روزها وسیله جدیدتر برای پخت و پز، فر برقی است. حال باید بدانیم که تفاوت مایکروویو و فربرقی چیست؟ در ادامه مطلب از سایت گلدن ایت با ما همراه باشید.
فر برقی چیست و نحوه کار آن به چه صورت است؟
فر برقی از یک یا چند المنت حرارتی برای ایجاد گرما و پخت مواد غذایی استفاده میکند. در بعضی مدلها این المنتها در پایین دستگاه قرار گرفتهاند و در بعضی مدلها هم در بالای دستگاه و هم در پایین آن از این المنتها استفاده میشود. ترموستات دستگاه میزان حرارت را اندازه میگیرد و با خاموش و روشن کردن المنتها حرارت درون دستگاه را روی میزان مورد نظر نگه میدارد.

همچنین فنهایی در این فرها تعبیه شده که هوای گرم تولید شده توسط المنتها را به گردش در میآورند. به این صورت گرما به طور یکسان به همه قسمتهای مواد غذایی میرسد و بصورت یکنواخت پخته میشوند. فر برقی همانطور که از اسمش پیداست یک فر برقی است که به گونهای طراحی شده که درون دیوار یا کابینت و به طور کلی درون دکور آشپزخانه قرار میگیرد (فر توکار).
مایکروویو چیست و نحوه کار آن به چه صورت است؟
مایکروویو دستگاهی است که در آن پخت از طریق گرمکن امواج مایکرو و المنتهای تابشی از بالا صورت میگیرد. معمولا برای پیش گرم کردن و یخ زدایی کردن مواد غذایی استفاده میشود. کارایی آن همانند فر برقی فقط به عنوان یک وسیله پخت و پز محدود نمیشود. بلکه برای روش های سریع و خلاقانه در تهیه بسیاری از مواد خوراکی، غذاها، کیک و تنقلات نیز استفاده میشود.

این دستگاه مجهز به گرمکن با اشعه ( امواج مایکرو ) و المنت تابشی از بالا میباشد. این امواج خاصیتی مانند فرکاس بالا با طول موج کوتاه داشته که با توجه به نوع ماده ای که به آن تابیده میشوند، سه واکنش متفاوت نشان میدهند. به این معنا که یا جذب آن ماده میشوند، یا منتشر شده و یا از آن انعکاس مییابند. از آنجایی امواج مایکرو با جذب شدن در مواد دارای آب دمای آن را بالا میبرند، برای آشپزی و پخت غذا نیز به کار برده میشوند. برعکس فر برقی در واقع پخت غذا در مایکروویو توسط امواج با طول موج کوتاه صورت میگیرد.
تفاوت های مایکروویو و فربرقی
در نگاه اول این دو دستگاه عملکرد مشابهی دارند و میتوانند گزینه ی مناسبی برای سریع تر پختن غذا باشند. هر دو دستگاه بر روی دو هدف تمرکز دارند.
1- آشپزی راحتتر.
2- صرف زمان کمتر برای پخت غذا.
اما در عین شباهت تفاوت هایی نیز باهم دارند. در ادامه به توضیح تفاوتهای مایکروویو و فر برقی میپردازیم.
یکنواختی پخت از تفاوت های مایکروویو و فربرقی
به دلیل اینکه فر برقی از فن برای گردش حرارت استفاده میکند غذا به صورت یک نواخت تر پخته میشود و در نتیجه آن غذا خوش طعم تر و لذیذ تر میشود.

اما در مایکروویو امواج روی یک سطح مشخص تمرکز میکنند و پخت غذا در مایکروویو به یکنواختی پخت غذا در فر ها نیست.
تفاوت مایکروویو و فربرقی در زمان پخت غذا
از آنجایی که در مایکروویوها فرآیند گرم شدن در درون مواد غذایی اتفاق میافتد و برخلاف فرهای برقی لازم نیست که تمام فضای دستگاه گرم شده و گرما از بیرون به مواد غذایی منتقل شود، سرعت پخت غذا و به جوش آوردن مایعات در این دستگاه بیشتر از فرهای برقی است.

فرهای برقی ابتدا زمان لازم دارند تا محیط داخل دستگاه را گرم کنند و تازه بعد از گرم شدن خود دستگاه حرارت به غذا منتقل شود. اما مایکروویو با ساطع کردن امواج مایکروویو، بلافاصله فرآیند گرم کردن و پختن را آغاز میکنند.
تفاوت در محل قرار گرفتن غذا
با توجه به اینکه گفتیم در مایکروویو ها امواج در یک قسمت متمرکز میشوند، محل قرار دادن غذا بسیار مهم است و اگر غذا را در محل مناسب قرار ندهید بعضی قسمت ها به خوبی پخته نمیشوند.

اما این موضوع در فرهای برقی وجود ندارد و غذا را در هر قسمتی از دستگاه بگذارید میتوانید مطمئن شوید که حرارت یکسان دریافت میکند و به طور یک نواخت پخته میشود.
از تفاوت های مایکروویو و فربرقی استفاده از ظروف فلزی
باید بدانید که در مایکروویو نمیتوانید از ظروف فلزی استفاده کنید. اما در فرر ها این امکان وجود دارد که از سینی های فلزی که کل ظرفیت فر را میپوشاند استفاده کنید.

این موضوع برای کسانی ک به پختن پیتزا و کیک و شیرینی علاقه دارند میتواند جذاب باشد.
تفاوت در قابلیت پخت حجم غذای بیشتر
با توجه به اینکه در فرهای برقی میتوانید در قسمت دلخواهتان غذا را قرار دهید، طبیعتا استفاده ی بهینه تری از فضا خواهید داشت و در هربار استفاده از دستگاه میتوانید حجم بیشتری غذا بپزید.
تفاوت مایکروویو و فربرقی در برشته و ترد کردن غذا
مایکروویوها به دلیل روش پخت که پیشتر برای شما توضیح دادیم، نمیتوانند غذا را برشته و ترد کنند و در پخت غذاهای آبدار عملکرد بهتری دارند.

چرا که برای برشته شدن و ترد شدن لازم است حرارت از بیرون به غذا وارد شود و فرهای برقی به خوبی این کار را انجام میدهند.
نتیجه گیری
فر برقی یکی از وسیلههای کاربردی آشپزخانه به خصوص برای پختن کیک و شیرینی و پیتزا است. شباهت عملکرد این وسیله با مایکروویو باعث شد تا در این مطلب به مقایسه تفاوت های این دو وسیله بپردازیم. امیدواریم که این مطلب از سایت گلدن ایت به شما کمک کرده باشد تا بتوانید تشخیص دهید که کدام یک از این دو وسیله بیشتر پاسخگوی نیاز شما خواهد بود.
[…] پز در واقع یک فر خانگی کوچک است که علاوه بر کیکهای خانگی میتوانید انواع […]